onsdag 28 juli 2010

Ett inlagg, gott folk!

Hej!
Nu har jag fatt lite tid framfor datorn sa att jag kan skriva ett inlagg! :)

Jag ar nu inne pa sista veckan hos min andra vardfamilj har i USA. Det kanns dystert men samtidigt spannande att aka vidare till nasta familj pa sondag. Darefter har jag tva till vardfamiljer har i delstaten Montana innan mina tva veckor av free time och sedan vidareresa till Kansas! Tiden gar fort, det ar ju snart augusti!

Igar var jag och Judy i Great Falls, en hyffsat stor stad som ligger cirka 1 timmes bilresa fram Fairfield dar jag bor. Vi gjorde nagra arenden och handlade massor av mat! For idag ska jag namligen ha en svensk matlagningsklass med Judys vanner. Vi tankte laga stuvade makaroner och falukorv (fast de har inte falukorv har sa vi fick ta nagat annat) och sen ska vi gora smorgastarta!! (Folket har gillar verkligen smorgastarta!!!)

Till frukost bakade jag bisquets (jag vet inte hur man stavar). Det ar mumsigt varre, sa nar jag kommer hem ska jag baka och laga en massa goda, amerikanska recept!

Igar var jag forresten inne i en djuraffar. Det var annorlunda for de har lite andra regler vad galler djurhallning. De hade hundar och katter, men det som gjorde mig mest chockad/overraskad var APORNA! Jag visste inte man kunde fa tag pa en apa i USA sa latt! (Fast tydligen ar det olagligt att slaja apor i Montana, men det ar en annan historia).

Nu, eller snart, ska jag ga och stada! (klockan ar 10:40 pa morgonen har, eller ja, 10:37 for att vara exakt! :P, sa jag har en hel, fantastisk, dag framfor mig!)

Ha det! Hej sa lange!

8 kommentarer:

  1. Hej Maria, jag hoppas att din dag blev så fantastiskt som du önskade i morse. Men säkert. Jag glädjer mig redan nu att få provsmaka dina biskvier när jag kommer på besök nästa gång.
    Din Berlininger

    SvaraRadera
  2. du får bli kökschef hemma! Ser jag fram emot! Mau

    SvaraRadera
  3. det går till och med att köpa tigrar och lejon på vissa ställen och det är inte olagligt! men elefantförsäljningen blev olaglig på 80-talet. helt sjukt. hoppas att du har det bra och hittar på massa roligt. Malin

    SvaraRadera
  4. Vad bra du skriver! Roligt att läsa. Javisst går tiden snabbt. Snart kommer jag bort till dig :) Vad skall du hitta på på din free-time? När kommer du till Kansas?

    Tjolahopp!
    /Emma

    SvaraRadera
  5. Hej Maria. Hoppas allt är bra. Det var tur, att ni ine var i Yellowstoneparken igår,för då annföll en björn mot sovande kampare i tält helt oprovocerat, dödade en och skadade 2st, kl 04 på morgonen. Då hade vi varit oroliga här hemma!
    Hälsningar / Pappa

    SvaraRadera
  6. haha det låter super! :) du kommer ju bli expert på att göra smörgåstårtor.. om du inte redan e det xD haha

    Saknar dig jätte mkt!!!! Tar upp tfn då å då och e nära på å ringa dig :P Ha det tooooppen så kommenterar ja väl snart igen kanske ;) kram kram

    SvaraRadera
  7. Hej Maria, Urban och jag tycker att det ska så gott med smörgåstårta när du kommer hem. Ha det så jättebra,hoppas att jag gör rätt nu! Sist jag skrev måste jag ha missat någon tangent för det skickades inte,så som du förstår är jag ingen fena på data. Kram Jane

    SvaraRadera
  8. Oj jag lyckades visst!!!!!!!
    Jane

    SvaraRadera